Efter en kort weekend derhjemme, skulle vi møde ind igen lørdag aften, for natten mellem lørdag og søndag gik turen nemlig til Hafjell i Norge. 80 elever skulle, sammen med alle lærerne på skilejrskole. Jeg havde set frem til den uge, lige siden jeg startede på skolen, og jeg glædede mig ekstrem meget!

Vi havde allerede fået at vide, hvem vi skulle dele hytte med hele ugen, og hvem vi skulle spise med. I hytterne boede vi sammen 4, hvor vi så spiste morgenmad, middagsmad og aftensmad med en anden hytte. Lærerne havde fået blandet hytterne meget godt sammen. De fleste kom i hytte med nogen, de måske ikke selv havde forudset.

Natten mellem lørdag og søndag var meget mærkelig. På mange værelser besluttede de sig for at blive oppe, indtil vi skulle af sted. Andre valgte at lytte til lærerne og lagde sig til at sove de få timer, det kunne blive til. Da klokken blev 02.00, stod de op, dem som havde sovet, og alle gik ned til ”morgenmad”. Bagefter begyndte nogle elever at pakke busserne med maden, mens andre gik ned på værelset og fik det sidste på plads og pakket ned. Kl. 03.15 kørte vi afsted mod Frederikshavn, og foran os ventede ca. 13 timers rejse med bus og færge.

billede ski 5

Da vi ankom til Hafjell, fik vi nøglerne til vores hytte og begyndte så småt at pakke ud. Foran os ventede 5 dage på ski, som alle var meget spændte på. Nybegynderne var spændte på at komme ud på pisterne og mærke følelsen af at stå på ski. De øvede, som havde stået i mange år, glædede sig til endnu en gang at komme ud på ski! Og om man bedst kan lide alpin eller langrend, det er jo, som man tager det; nogen vil gerne hygge sig på langrendski, mens andre gerne vil have suset i mavet, når man kører ned ad de lange pister på slalom-ski.

Alt i alt var det en fantastisk tur, som man altid kan tænke tilbage til, og jeg vil tænke på alle de sjove, pinlige og udfordrende ting, som skete på turen. Tænke på, at man måske kørte ind i en lygtepæl, brækkede en ski, kørte baglæns op med en lift osv. Eller hyggen i hytterne, alt det fantastiske ved en skitur.

Af Marie Andersen