Det sker på skolen:
Forside / Nyt fra efterskolen / Den første weekend som efterskoleelev

Den første weekend som efterskoleelev

Jeg havde besluttet at blive på Han Herreders Ungdomsskole weekenden over, da det nu var den første weekend, og der skulle ske en masse spændende ting. Vi var i alt omkring 20 elever, der havde besluttet at blive, og da min værelseskammerat tog hjem, havde jeg aftalt at sove sammen med to andre drenge.

Lørdag morgen startede vi så med mokost. Det er morgenmad, kombineret med frokost og bliver først serveret klokken 10.30, så vi kunne sove længe. Derefter gik vi i gang med at lave en kærestevæg, så man kan se, hvem der har kærester. Der var stor diskussion, omkring hvor vidt det skulle være som vasketøj og tørresnor, eller et træ med kirsebær. Det blev dog til idéen med vasketøjet. Med kærestevæggen får man nu et overblik over, hvem der har kæreste hjemme, kæreste på efterskolen og singler.

En af aftenerne legede vi gemmeleg. Det var supersjovt og udfordrende at undersøge hele skolen i mørke for at finde eleverne. Den anden aften havde vi bålhygge med snobrød, historier og sang. Det var vildt hyggeligt. Bagefter skulle vi gå på værelserne. Det var kl.23:30. Her lå jeg og snakkede med de drenge, jeg sov sammen med.

Søndag morgen stod vi op kl.10:30 til endnu en omgang mokost, hvorefter vi gik i gang med en omgang blodig stratego, hvor det første spil varede omkring en halv time, og det skal også lige siges at mit hold vandt de fleste omgange.

På den måde nåede vi en hel masse forskelligt i den første weekend, og det var sjovt at være sammen med nogen af dem, man ikke havde nået at snakke med i løbet af den første uge… så mon ikke jeg bliver en weekend eller to mere…

Af Morten Koch